De vogel is gevlogen...of eigenlijk verdwenen.
De vogel is gevlogen...of eigenlijk verdwenen. Foto: © Bob Awick

Waar is de vogel van dit standbeeld gebleven?

Algemeen

NAARDEN Wie heeft de vogel gezien die oorspronkelijk hoort bij het kunstwerk genaamd 'Meisje met de vogel'? Zonder vogel kijkt het meisje wat treurig naar de lucht. De gemeente noemt het 'afschuwelijk vervelend' dat het hardstenenbeeld gesloopt is en kijkt of het mogelijk is het werk te repareren.

Een bewoner van het Jac. P. Thijssepark kwam achter de vermissing toen hij de hond aan het uitlaten was. Er is geconstateerd dat het beeld ten prooi gevallen is aan vandalisme. Het beeld is gemaakt van een meisje dat haar beide armen omhoog houdt en op haar linkerhand houdt ze een vogel. Haar blik is ook op de vogel gericht, althans dat was de bedoeling van de kunstenaar. Zowel de hand als de vogel zijn met grof geweld verwijderd. De gemeente heeft al gezien dat het geen gemakkelijke klus gaat worden om het kunstwerk weer in ere te herstellen. Ze bekijken nu de mogelijkheden voor reparatie.

Nergens gevonden
Degene die de vermissing constateerde en ook een andere bewoner hebben nog op en rondom het veldje goed gezocht om te kijken waar de vogel was gebleven. Helaas zonder resultaat. Zij hebben wel de gemeente op de hoogte gebracht van de vermissing.

Het Meisje met de Vogel is geschonken in 1975 geschonken door het bedrijf Hagemeyer aan de gemeente Naarden. De schenking was om het feit te vieren dat de nieuwbouw aan de Jac. P. Thijssepark was afgerond. Hagemeyer was destijds gevestigd in het gebouw direct naast het J.P. Thijssepark. Op het beeldje is een plaquette aangebracht met daarop de tekst: "Aangeboden door Hagemeyer NV. Naarden, juni 1975."

Uit de krant