Smullen van taarten die ouders zelf hebben gebakken.
Smullen van taarten die ouders zelf hebben gebakken. (Foto's: © Bob Awick )

Ouders verrassen leerkrachten Koningin Emmaschool met speciale verwenmiddag

BUSSUM - Een ludieke actie van de ouders van de Koningin Emmaschool; een overval op vrijdagmiddag in de klassen. De juffen werden uit de lokalen geplukt om even tot rust te komen. Deze verwenmiddag was een positieve reactie van de ouders op de aangekondigde staking van komende donderdag en vrijdag. Een positieve noot in plaats van 'gezeur' over staking.

Ouders lieten hiermee zien dat ze staan voor goed onderwijs. Ze willen daarbij ook hun waardering uitspreken richting het onderwijspersoneel. Daarom werd de klas een uurtje overgenomen. Iedere ouder had zelf een programma bedacht; van praten over stakingen in het onderwijs tot een potje voetballen met de kinderen.

Handtekeningen
Kinderen ondertekenden de petitie 'Goed onderwijs ik teken er voor' van Ouders van Nu. Er werd ook druk geknutseld; alle kinderen maakten mooie medailles voor de leerkracht. 

Taart en mindfulness
De juffen genoten ondertussen van een cursus mindfulness in de kantine en daar was ook heel veel taart, cakes en ander lekkers, uiteraard gebakken door de betrokken ouders. Na de les kreeg onderwijswethouder Geert-Jan Hendriks een hele berg handtekeningen aangeboden. Hij vond de actie op school zo mooi, dat hij zelf ook een les verzorgde in de bovenbouw. 

Applaus
Hoogtepunt van de middag was toen de leerkrachten naar voren werden geroepen en het lied 'We Are The Champions' van Queen over het plein klonk. De kinderen schreeuwden om het hardst de naam van hun eigen lieve juf of meester. De juffen kregen allemaal een geknutselde medaille die ze vol trots om deden. Alle aandacht en positieve steun werd zeer gewaardeerd, er werd zelfs een traantje weggepinkt. De ouders vinden de actie geslaagd. "De leraren zijn in actie gekomen voor beter onderwijs voor onze kinderen, wij willen ons steentje bijdragen en de oproep van de leraren versterken."

Meer berichten