Afbeelding
Partnerbijdrage

Zo zorg je voor meer opbergruimte in huis

Algemeen

Ontspannen na een drukke dag is belangrijk, maar uitrusten in een drukke omgeving is lastig. Denk hierbij niet alleen aan veel geluid, maar ook aan een ruimte waar het rommelig is. Als je te weinig opbergruimte hebt, is het sneller rommelig in huis en kom je minder goed tot rust. Wil jij weten hoe je eenvoudig aan meer opbergruimte komt en zo makkelijker ontspant thuis? Je leest het in dit artikel.

Gebruik de ruimte onder de trap
Onder bijna elke trap is er ruimte die te gebruiken is, alleen wordt deze ruimte vaak niet gebruikt. Is de ruimte onder jouw trap dicht? Dan is het een goed idee om deze ruimte open te maken en te gebruiken als opslagruimte. Denk bijvoorbeeld na over het plaatsen van een schoenenrek of het maken van een garderobe. Zo maak je gemakkelijk gebruik van ruimte die je toch hebt in huis.

Ga efficiënter om met je kastruimte
Een kast gebruik je natuurlijk al als opbergruimte, maar vaak gaat er nog een hoop ruimte verloren. Een voorbeeld hiervan zijn de keukenkastjes, waar vaak alleen iets onderin het kastje staat en de rest leeg is. Door een mandje op te hangen of plankje te plaatsen, krijg je extra opslagruimte. Daarnaast zijn ook kledingkasten efficiënter in te delen, plaats bijvoorbeeld haakjes aan de binnenkant van de kastdeur.

Zorg voor meer ruimte 
Wanneer alle lades, kastjes en planken vol staan, is het vergroten van je woning een oplossing voor het gebrek aan opbergruimte. Een vergroting is op verschillende manieren te realiseren. Overweeg wanneer je een garage of plat dak hebt om het dak te vervangen voor een dakopbouw. Hierdoor krijg je veel ruimte terug, waardoor er genoeg ruimte is om al je spullen op te bergen. Wil je liever een minder grote investering, overweeg dan een dakkapel. De extra vierkante meters die een dakkapel oplevert, zijn goed te gebruiken als opbergruimte. Je vraagt dakkapel offertes aan bij specialisten bij jou in de buurt en laat je adviseren over de verschillende soorten en maten. 

Uit de krant