Foto: Bob Awick

Verwijderde fietsen van station gaan naar Stichting Kinderen in Nood

NAARDEN / BUSSUM - De gemeente is al sinds november bezig om de verkeerd geparkeerde fietsen rondom station Naarden-Bussum te verwijderen. In totaal zijn er al 400 fietsen afgevoerd. De exemplaren die niet opgehaald worden, dat gaat nu om 200 stuks, gaan naar Stichting Kinderen in Nood Bussum.

De gemeente haalt gemiddeld tussen de 20 en 30 fietsen per week weg omdat ze niet in de rekken staan. Het plan is nu dus om de fietsen te overhandigen aan de Bussumse stichting die ervoor zorgt dat de stalen rossen een tweede leven krijgen. 

Fietsen stallen
Door de verbouwing aan het station is er minder plek om buiten de fiets te stallen. Het advies is om te parkeren in de stalling. Dat is de eerste 24 uur gratis. Foutgeparkeerde fietsen worden dus meegenomen nadat ze eerst een waarschuwing hebben gehad via een sticker. 

Depot
De fiets kan worden teruggekregen door 15 euro te betalen en de fietssleutel te tonen. Het tijdelijke depot is te vinden aan de westkant van het station aan de Parallelweg. De eigenaren kunnen hun fiets op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 15.30 en 16.00 uur ophalen. De gemeente bewaart de fietsen uiterlijk veertien weken. Daarna worden ze aan een goed doel geschonken.
Er zijn zo’n tweehonderd fietsen nog steeds niet opgehaald.

Meer berichten