Comeniusschool viert 100-jarig bestaan

NAARDEN - Het schooljaar op de Comenius is goed van start gegaan. De school stond met alle leerlingen stil bij het 100-jarige jubileum.

Onder andere de burgemeester en wethouder onderwijs waren aanwezig om hun felicitaties over te brengen. Het schoollied werd gezongen en er was cake. Komend jaar zullen alle activiteiten extra feestelijk zijn. Het hoogtepunt van het feest wordt gevierd op 12 september met een reünie voor oud-leerlingen en -leerkrachten.

Openbaar onderwijs
Locatie-directeur Annemieke den Exter vertelt dat de school 100 jaar geleden werd opgericht als openbare school die voor iedereen toegankelijk was. De eerste locatie was aan de Pater Wijnterlaan en sinds 1972 is de school gevestigd op de huidige locatie aan de Cort van der Lindenlaan. De school werd vernoemd naar pedagoog Jan Amos Comenius die pleitte voor onderwijs aan iedereen, zowel aan jongens als aan meisjes en van alle standen. Het gedachtegoed van Comenius leeft nog altijd voort." 

Grote ambities
Den Exter laat weten dat de school tegenwoordig 80 leerlingen heeft en dat de kleinste school van Naarden grote ambities heeft voor de toekomst. "Wij bieden een veilig en positief schoolklimaat waar alle kinderen met veel plezier kunnen leren en spelen. We werken structureel met een methode waarbij we kinderen ondersteunen in hun sociaal emotionele ontwikkeling. Zo gaat leren en samen plezier maken nog makkelijker."

Reünie
Voor de reünie is de school nog op zoek naar oud beeldmateriaal. Wie de school wil bezoeken voor zichzelf om herinneringen op te halen of om een kindje in te schrijven is van harte welkom.

Meer berichten