Alle geëerde vrijwilligers met de burgemeester.
Alle geëerde vrijwilligers met de burgemeester. (Foto: © Bob Awick )

Vrijwilligersprijzen uitgereikt

BUSSUM - Rita de Kok, het B-team van de Grote Kerk Naarden en Dinie Baarda werden maandagavond tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente in het zonnetje gezet. Ze ontvingen de jaarlijkse vrijwilligersprijzen.

Rita de Kok kreeg uit handen van burgemeester Han ter Heegde de Kleine Johannes en het Naardens Compliment werd uitgereikt aan het B-team van de Grote Kerk Naarden en Dinie Baarda. 

De 84-jarige mevrouw De Kok, die maar moeilijk kon geloven dat juist zij de Kleine Johannes uitgereikt kreeg, zet zich al jarenlang vrijwillig in voor Kinderen in Nood en het woonzorgcentrum De Zandzee. Ze schenkt koffie in voor de bewoners en gaat ook regelmatig mee als begeleidster bij groepsuitjes. "U staat bekend als een zeer warme en enthousiaste persoonlijkheid", sprak wethouder Barbara Boudewijnse haar toe. 

Naardens Compliment

Het Naardens Compliment werd, hoogst uitzonderlijk aan twee 'vrijwilligers' uitgereikt. Mevrouw Baarda werd gecomplimenteerd met haar inzet, al ruim dertig jaar, voor de lokale gemeente van de Protestantse Kerk Nederland en de Vrijwillige Thuishulp Gooise Meren. 

Tot slot ontving ook het B-team van de Grote Kerk de Naardense vrijwilligersprijs. Een delegatie van dit team van 50 vrijwilligers nam de prijs in ontvangst. Het B-team ontvangt bezoekers en geeft rondleidingen. 

Overige prijzen

De komende weken worden ook nog de twee andere vrijwilligersprijzen - De Muiderberger Echo en de Muider Roemer - uitgereikt.

Meer berichten