Binnenkort zijn er nog alleen maar vrachtwagens van de Hocras te zien in het Gooi.
Binnenkort zijn er nog alleen maar vrachtwagens van de Hocras te zien in het Gooi. (Foto: Hocras)

Hocras sluit filiaal Bussum

BUSSUM De Hocras Bussum sluit haar deuren en verhuist met een aantal afdelingen naar de locatie in Almere waar zij al sinds 2018 haar bezorggroothandel gevestigd heeft. Voor 40 mensen betekent dat gedwongen ontslag.

De horecagroothandel stopt met de zelfbediening en gaat zich volledig richten op online bestellingen en bezorgen.

Uitverkoop

De horecagroothandel stopt met de zelfbediening en gaat zich volledig richten op onlinebestellingen en bezorgen. Vanaf donderdag 9 januari start de pre-sale-uitverkoop op het zelfbedieningsassortiment en het streven is om uiterlijk drie weken later de deuren definitief te sluiten. Veranderende marktomstandigheden zouden de reden zijn van de sluiting. "De trend van online bezorging speelt ook in onze sector een steeds grotere rol", zo laat de organisatie in een persbericht weten. De horecagroothandel gaat zich daarom meer richten op het uitbreiden van haar bezorgtak. 

Gunstige ligging

Hans van der Eijk, directeur eigenaar van Hocras laat weten dat er voor Almere gekozen is vanwege de gunstige ligging voor het vrachtverkeer en dat het maar makkelijker is om aan (extra) personeel te komen. Naast de bezorgtak zal na verloop van tijd ook de verssnijderijen en productieafdelingen naar Almere vertrekken.

Gedwongen ontslagen

Het sluiten van het filiaal heeft gevolgen voor 40 medewerkers, voor hen is ontslag aangevraagd. De overige 100 personeelsleden kunnen aan de slag in Almere. 

Herontwikkeling

Over wat er met de locatie die de Hocras achterlaat gaat gebeuren is nog geen duidelijkheid. Van der Eijk laat in een reactie weten dat daar nog over gesproken wordt. Het pand en de grond zijn eigendom van de Hocras.

Meer berichten