Foto: © Bob Awick

Keverdijk was dankzij vuurwerkverbod stil en donker

NAARDEN Het ingelaste vuurwerkverbod rondom het winkelcentrum op de Keverdijk heeft gewerkt. Er werd geen vuurwerk afgestoken en de jaarwisseling verliep zonder noemenswaardige incidenten.

Saïd Almakroudi, voorzitter van het buurtplatform KTV (Keverdijk, Thijssepark en Vierhoven) vertelt dat er helemaal geen vuurwerk was tijdens de jaarwisseling. "Ik ben er de hele avond geweest. We hebben vooraf overleg gehad met alle betrokkenen zoals de Marokkaanse Vereniging, Versa jongerenwerk, de wijkagent en de adviseur van de burgemeester. Voor de jongeren was er een programma in de SCAN met een voetbalwedstrijd, games en later werd er gezellig gegeten met 70 man."

Camera's overdreven
"We hebben door de wijk gelopen en er was helemaal niks van vuurwerk. Het is heel goed verlopen. Het verbod heeft dus goed gewerkt, alleen hadden voor ons de camera's niet gehoeven. Dat was wel erg overdreven," meldt Almakroudi.

Duidelijkheid
De gemeente bekijkt opnieuw of dit verbod er volgend jaar weer komt. "De raad zal hier snel over spreken en dan moet er meer duidelijkheid komen", aldus de woordvoerder van de gemeente.

Meer berichten