Afbeelding
audio

Alleen Bussum blij met wegstemmen herindeling

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Overwegend teleurstelling en soms ook verbijstering over het wegstemmen van het wetsvoorstel gemeentelijke herindeling, vanmiddag door de Tweede Kamer. Alleen Bussum is er blij mee.

Eerder deze week lag het nog in de lijn der verwachting dat de Tweede Kamer het wetsvoorstel zou laten rusten tot na de verkiezingen van september.

Want eigenlijk wilde niemand dat het zou worden weggestemd, wat kon worden verwacht tenzij de VVD of ChristenUnie nog zouden bewegen richting GV4 van Bussum, Muiden, Weesp en Naarden.

Burgemeester Milo Schoenmaker laat weten "blij te zijn, vooral omdat er nu eindelijk duidelijkheid is. Maar het is niet zo dat de vlag hier uithangt, want we zijn ons bewust van de problemen in de regio".

Luister hier naar de hele reactie: 

Beluister het fragment

 

Naardens eerste burger Joyce Sylvester vindt het "ontzettend jammer dat het wetsvoorstel herindeling na al die jaren is weggestemd".

Bart Horseling, burgemeester van Weesp: "Een brevet van onvermogen voor de minister. De problemen in de regio oplossen met samenwerking, zoals Bussum dat wil, zie ik niet zitten."

Luister hier naar de hele reactie: 

Beluister het fragment

Namens Muiden reageert wethouder Rob Meerhof: "Het ergste waar we vandaag rekening mee hielden was uitstel. Dit hadden we niet verwacht."

Meer in de krant van 23 mei...

Uit de krant