Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Nieuwjaarswens van de burgemeester: 'Ik wil dat iedereen mee kan doen'

Mensen

 GOOISE MEREN Burgemeester Han ter Heegde wenst voor 2020 dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Deze week sprak de krant uitgebreid met de burgervader over hoe hij denkt over Gooise Meren.

Wat hij belangrijk vindt, is dat inwoners zich tolerant opstellen. "Opkomen voor je belang, mét respect voor de ander. Ik zie op sommige punten de polarisatie in de maatschappij. Ik zie dan ook graag dat mensen naar elkaar blijven luisteren.

Inclusieve samenleving
"Ter Heegde vertelt dat hij wil focussen op de inclusieve samenleving. Hij legt uit wat hij daarmee bedoelt: "Ik wil dat iedereen mee kan doen. Kom eens naar een clubje, probeer vrijwilligerswerk of zoek een betaalde baan. We hebben allemaal wel iets moois gekregen om te ontwikkelen en om de samenleving iets mooier te maken." 

Leg contacten
"Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om de deur uit te gaan als je bijvoorbeeld eenzaam of slecht ter been bent. Toch doe ik de oproep aan iedereen: kom een keer de deur uit en leg contacten."

Meedoen
"De basis voor tolerantie is meedoen, met elkaar in gesprek gaan. Bel bijvoorbeeld niet direct de politie als de radio van de buurman te hard staat, maar maak eens contact met die persoon. Buurten die floreren zijn die waar de mensen elkaar kennen en waar samenhang is. Dat is dan ook mijn nieuwjaarswens."

Uit de krant