Sinds 2013 wordt gesproken over de verhuizing.
Sinds 2013 wordt gesproken over de verhuizing. (Foto: Jaap van Hassel)

Protestantse Gemeente sluit deuren van Verlosserkerk

BUSSUM De laatste dienst van de Protestantse Gemeente Bussum in de Verlosserkerk wordt gehouden op 29 december om 10.00 uur. De eerstvolgende dienst op zondag 5 januari zal zijn in de Wilhelminakerk.

De Protestantse Gemeente Bussum spreekt al sinds 2013 over deze verhuizing. De gemeenschap heeft drie kerkgebouwen en dat worden er nu twee. Er is gekozen om de Wilhelminakerk als dorpskerk te behouden. Besloten is om deze dorpskerk meer dan ooit onderdeel te laten zijn van het sociale en culturele leven in Bussum. Het wordt dus meer een ontmoetingsplek. 

Loslaten
Het loslaten van de Verlosserkerk staat nu eerst op het programma en dat valt niet iedereen even makkelijk. "Afscheid nemen van je kerkgebouw doet pijn en brengt veel emotie met zich mee. Het is de plek waar je zo veel jaren hebt doorgebracht, een tweede thuis voor veel mensen. Die vertrouwde plek moet je loslaten." 

Wekelijkse diensten
Toch kijkt de Protestantse Gemeente uit naar de verhuizing. "De nieuwe locatie is voor ons natuurlijk een bekende plek. Deze kerk staat midden in het centrum van Bussum en is multifunctioneel. De kerkzaal is ruim en heeft een goede akoestiek. Een mooie plek voor de wekelijkse diensten en ook prachtig om concerten of lezingen te geven. Met elkaar kijken we vol vertrouwen naar de toekomst. Terwijl het aantal traditionele kerkgangers terugloopt, zien we de behoefte aan en het verlangen naar zingeving sterk toenemen. Onze deuren zetten we daarom wagenwijd open."

Meer berichten