Petra Olgers is dolblij met de onderscheiding.
Petra Olgers is dolblij met de onderscheiding. Foto: Yvette de Vries

Petra Olgers is Gooise Meerder van het Jaar 2019

Algemeen

GOOISE MEREN De Gooise Meerder van het Jaar is een vrouw die zich al sinds ze in Bussum woont met hart en ziel inzet voor duurzaamheid. Ze is bij ontelbaar veel initiatieven betrokken, maar nog vaker is zij het die met verrassende ideeën komt en ze ook nog uitvoert. De krant roept Petra Olgers uit tot Gooise Meerder van het Jaar 2019.

Petra Olgers kwam 10 jaar geleden in Bussum wonen. Raakte al snel betrokken bij de Milieuraad Bussum en was zo'n anderhalf jaar voorzitter. Vanuit de milieuraad heeft ze ook, samen met een aantal andere inwoners, in 2012 het Repair Café Bussum opgezet. Maar Petra deed meer. Zo was ze jarenlang vrijwilliger bij de Kindertuinen en gaf ze moestuinlessen bij basisschool De Hoeksteen. Ze was een van de initiatiefnemers van de EerlijkWinkelen route in Bussum, waarna ook de Fairtrade werkgroep Bussum in het leven werd geroepen. 

Inspiratiebron
Petra is een inspiratiebron voor velen anderen. Ze is in staat om abstracte milieubegrippen te vertalen naar concrete acties. Daardoor maakt ze de drempel heel laag voor mensen om mee te doen. Ze maakt verschil op lokaal niveau en weet als geen ander de vertaalslag te maken van mondiale milieuproblematiek naar lokale oplossingen. Haar grootste drijfveer is om een leefbare wereld voor haar kinderen, Ella en Kiki, te helpen behouden.


Uit de krant