Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Drijfnatte kerstmannen sprinten door het dorp

Algemeen

BUSSUM Soppend in hun gympen renden gisteren zo'n 150 in het rood geklede kerstmannen door het dorp. Het was een grappig gezicht die rode golf door het dorp, maar erg jammer dat het juist op dat moment keihard regende.

Met natte kerstmutsen en de brillen beslagen, renden ze de route van drie kilometer lang. Burgemeester Han ter Heegde deed, nadat hij zelf het startschot had gegeven, ook mee aan deze eerste SantaRun die door de Rotary Naarden-Bussum is georganiseerd.

Enthousiast
Gelukkig waren de deelnemers erg enthousiast en kwamen ze lachend bij het eindpunt aan waar ze hun medaille kregen en warme chocolademelk of glühwein konden drinken.

Goede doel
De opbrengst van de run - waarschijnlijk enkele duizenden euro's - is voor de helft bedoeld voor de Nierstichting die het geld besteedt aan de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. De andere helft gaat naar Keep the Heartbeat Gooi-ing - een project van de lokale Rotary om zo veel mogelijk middelbareschooljeugd in het Gooi te leren reanimeren.

 


Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief