Wethouder Boudewijnse, burgemeester Han ter Heegde en Margot de Bekker.
Wethouder Boudewijnse, burgemeester Han ter Heegde en Margot de Bekker. (Foto: © Bob Awick )

Margot de Bekker krijgt bronzen legpenning voor inzet C'est La Vie-huis

NAARDEN -  Margot de Bekker heeft uit handen van de burgemeester de bronzen legpenning ontvangen. Ze kreeg deze onderscheiding bij haar afscheid als bestuurder van het hospice C'est la Vie-Huis.

De Bekker is samen met Marina Bol de oprichtster en bestuurder van het C'est La Vie-Huis in Naarden. De Bekker heeft zich op tal van terreinen enorm ingezet. Bij de verbouwing als opzichter, motivator, allesziener, en doordrijver. Ook als drijvende kracht bij de sponsoring en daarnaast als bestuurder om van dit initiatief een succes te maken.

Enorme inzet
Zij werd geroemd om haar enorme inzet en betrokkenheid om het hospice drie jaar gelegen te realiseren. In een huiskamerachtige en persoonlijke sfeer worden mensen die niet lang meet te leven hebben, liefdevol opgevangen en verzorgd. Inmiddels zijn circa 250 mensen in het hospice opgevangen. 

Vrijwilligers
Meer dan honderd vrijwilligers, waarvan 75 in de zorg, zijn bij het hospice actief. Een team verpleging verleent professioneel voorbehouden zorg. Vanaf dag 1 waren er gasten en was er sprake van een hoge bedbezetting. In drie jaar tijd zijner al enorm veel tevreden gasten en familie. De voorziening heeft volgens de burgemeester een belangrijke functie in de regio.

Verhuizing
De Bekker kreeg de onderscheiding gisteren bij haar afscheid tijdens de kerstborrel voor vrijwilligers in De Mess in Naarden. De Bekker, nu nog woonachtig in Zeewolde, verhuist met haar man naar het buitenland.

Meer berichten