Het team is er klaar voor.
Het team is er klaar voor. Foto: © Bob Awick

Avondje Bussum op IJs met drugsadvies, 3D-tripbike en rapper Hansie

Algemeen

BUSSUM Jongeren tussen de 12 en 18 jaar en hun ouders zijn uitgenodigd voor een speciale avond op de schaatsbaan Bussum op IJs. De disco-avond op zaterdag 21 december staat tussen 19.00 en 22.00 uur in het teken van drugs.

Behalve een rondje schaatsen met discolampen en Rapper Hansie -bekend van de Friss-feesten - en DJ D-train staat ook een team medewerkers klaar om vragen over drugs te beantwoorden.

De tieners kunnen zelf op een veilige manier ervaren hoe het is om te fietsen onder invloed van drugs. Dit kan door op de 3D-tripbike van Responsible Young Drivers te rijden.

Drugs en verkeer
Raymond de Boer van Team Drugsadvies.nl: "Jongeren zullen zien dat drugs en verkeer niet samengaan. Dit spel is leuk om te spelen, maar je zult ook zien dat je niet kunt winnen. Het doel is om jongeren te overtuigen van de risico’s die Middelengebruik in het verkeer met zich meebrengen."

Vragen
Drugsadvies.nl wil met het evenement naamsbekendheid creëren zodat jongeren en ouders weten dat er een organisatie is waar ze terechtkunnen met al hun vragen. Niet alleen over drugs, maar ook over zaken als gamen, internetten en sociale media. "Het heeft een preventieve werking wanneer jongeren en ouders hier kennis over hebben. Door middel van dit evenement willen wij een open gesprek stimuleren. Ze kunnen ons aanspreken bij Bussum op IJs en vragen stellen over alles waar ze tegenaanlopen. Ook persoonlijke vragen richting de voorlichters zijn welkom."

Uit de krant