Met twee watervelden krijgt hockeyclub Muiden een goede start

GOOISE MEREN Als alles volgens plan verloopt kan er vanaf augustus 2020, bij de start van het seizoen 2020/2021, in Muiden gehockeyd worden. Hiervoor moet de gemeenteraad vanavond, 11 december, tijdens de laatste vergadering van dit jaar, akkoord gaan met een bedrag van 1.170.000 euro. Dit bedrag is nodig voor de aanleg van 2,5 hockeyveld.

Muiden krijgt dan haar eigen hockeyclub, die deel zal gaan uitmaken van SC Muiden op Sportpark De Bredius. Het bedrag van bijna 1,2 miljoen is nodig voor de aanleg van in eerste instantie twee watervelden en later een zogenaamd half 'zandveld'. Daar kan dan zowel op gehockeyd als gevoetbald worden. SC Muiden gaat huur betalen aan de gemeente als bijdrage in de kosten voor onderhoud en beheer van de velden.

Jongste jeugd
Veel van de hockeyende Muidense jeugd speelt nu bij de Mixed Hockey Club Muiderberg en de Mixed Hockey Club Weesp. Bestuurslid van Hockeyclub Muiden Ralph van Oss verwacht overigens niet dat er veel leden zullen overstappen. "Onze focus ligt in eerste instantie bij de jongste jeugd van vier en vijf jaar." Ze verwachten dat die vooral van de nieuwbouwwijken De Krijgsman en Weespersluis zullen komen. Die wijken zijn de komende vijf jaar nog volop in ontwikkeling en daardoor kan de club ook rustig aan beginnen. Voorop staat dat ze een gezellige familieclub willen worden.

700 leden in 5 jaar
"Ralph: "Volgens de prognose op basis van behoefte verwachten we een groei naar 700 leden binnen vijf jaar, waarmee we ook tegen het maximum voor jeugd komen. "Dat we starten met twee watervelden is al een enorme luxe", voegt medebestuurslid Pepijn van de Weijer daar aan toe. "We hebben dadelijk een schitterende locatie." Ook het feit dat ze onderdeel zijn van een al bestaande club, SC Muiden, geeft de hockeyafdeling een comfortabele startpositie. Ook is er afstemming met de twee andere hockeyclubs over samenwerking op onder meer technisch vlak, aldus het bestuur van SC Muiden.

Bredius
De gemeente is sinds eind 2017 eigenaar van de Brediusgronden en behalve woningen wil ze ook dat er een aanzienlijk deel van de grond voor sport gebruikt gaat worden. In totaal investeert ze 1,3 miljoen in de hockeyvelden en alles wat daarmee samenhangt zoals (led)verlichting en verharding rondom de velden. De gemeenteraad ging eerder al akkoord met een bedrag van 130.000 euro voor de benodigde voorbereidingen.

Inschrijven
Wie lid wil worden van de nieuwe hockeyclub kan zich aanmelden via de website van SC Muiden. De voorinschrijving is na de zomer gestart en gaat volgens het bestuur boven verwachting goed.

Meer berichten