Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

'Onze wens is een nieuw skatepark in Muiderberg'

Algemeen

MUIDERBERG De skateboards hebben Maas en Pelle dan wel meegenomen, maar skaten op het baantje in Muiderberg? Nee, laat ze niet lachen. Het veldje is om te huilen, zo slecht onderhouden. De jongens trekken nu aan de bel bij de burgemeester en vragen om hun kerstwens te laten uitkomen: een plek waar ze lekker kunnen skaten.

Maas (12) en Pelle (13) zijn helemaal gek van skaten. Ze hebben iedere maandag les in Skatepark Noord, gaan dan nog een keer in de week naar een ander park en als het een beetje droog is dan skaten ze door het dorp. Op het skatebaantje zouden ze graag komen, maar dat is geen doen. Het asfalt is gescheurd, overal onkruid en het regenwater blijft op het toestel liggen. Maas wijst naar de baan: "Hier ga je alleen maar vallen. Het is ook te klein, je kunt hier geen vaart maken. Je ziet hier nooit iemand en dat is logisch, omdat je er niks mee kunt."

Niemand te zien
Pelle vertelt dat op het direct aangrenzende basketbalveldje en het daarnaast gelegen voetbalveld ook nauwelijks iemand te zien is. "Als je de bal hard schiet dan komt-ie of op de drukke weg of in de sloot." De jongens hebben daarom een plan over hoe het beter kan: maak het skateveldje groter door het hek weg te halen waar het basketbalveld begint. Dan hang je boven die voetbaldoelen een basket. Dan is er dus één grotere skatebaan en één veld waar je kunt voetballen en basketballen. "Of wat ook kan, is dat je naar de andere kant het skatepark groter maakt: daar ligt een grasveld waar niemand komt."

Meedenken
Maas en Pelle willen maar wat graag meedenken met een ontwerp. "We willen meer spullen, we willen dat er met beton gewerkt wordt en dat het terrein beter wordt ontworpen. Wij hebben daar echt goede ideeën over." De jongens zijn teleurgesteld in de faciliteiten die de gemeente in Muiderberg biedt. "Er staat nog een oude ramp op de gemeentewerf, maar die is veel te stijl en er zit een rand waardoor je gaat vallen. Je kunt daar ook al niets mee. En het vernieuwde skatepark in Bussum? Daar zitten gaten in het asfalt, dus daar komen we niet. Dus dan moeten we naar Noord, maar dat is met het openbaar vervoer niet te doen. Wij willen het liefst gewoon in Muiderberg een skatepark. Dan hoeven ook onze ouders ons niet meer te halen en te brengen."

Volgend jaar
De gemeente laat weten dat ze binnenkort zelf op het speelveldje gaat kijken. Volgend jaar staat de herinrichting van de speelveldjes in Muiderberg op het programma. Dan wordt de input van Maas en Pelle meegenomen, net zoals de eerder opgehaalde informatie bij andere bewoners en de dorpsraad.

 

 

 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen gisteren
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief