Foto: © Bob Awick

Bussum Op IJs: de kop is eraf; het ijs is in prima conditie

Bussum De eerste rondjes zitten er weer op op Bussum Op IJs. Afgelopen vrijdag werd de 12e editie van dit jaarlijkse ijsfestijn geopend door wethouder Nico Schimmel en DJ Celeste. Direct daarna ging de baan open voor vier weken ijspret. Op 5 januari is het weer voorbij.

Er waren wat minder mensen bij de opening dan verwacht, maar de sfeer zat er direct goed in, laat Ellen Hazenberg, evenementencoördinator en lid van het organisatiecomité van Bussum Op IJs weten. De conditie van het ijs was ook prima, daar hebben de ijsmeesters die dagen ervoor hard aan gewerkt.

Net als andere jaren mag je alleen met ijshockey- of kunstschaatsen de baan op. Noren zijn om veiligheidsredenen niet toegestaan. "Er komen steeds meer kinderen die eigen schaatsen hebben. Ze komen vaak ook hun nieuwe schaatsen uitproberen die ze net voor Sinterklaas hebben gekregen", vertelt Ellen enthousiast. 

Activiteiten
Er is elk jaar van alles te doen: wie zijn of haar bezoek wil plannen en wil weten wat er allemaal precies te doen is kan kijken op de site van Bussum Op IJs. Daar is een agenda voor de komende vier weken, maar ook een overzicht van wat er die dag te doen is. Op de site is ook te zien of het lekker schaatsweer is, hoewel een beetje regen de meeste kinderen ook niet tegenhoudt. Net als andere jaren komen ook de meeste scholen uit Naarden en Bussum een paar uurtjes schaatsen. Dat is inmiddels zo populair dat er nog maar een paar plekjes vrij zijn.

Vrijwilligers
De schare aan vrijwilligers is vrij constant, maar toch heeft ook Bussum Op IJs elk jaar weer nieuwe handjes nodig. Iedereen vanaf 16 jaar die wel meehelpen is welkom: van ijsmeesters tot ouders die de veiligheid op het ijs bewaken, hulp bij kinderfeestjes of handige mannen en vrouwen die kunnen helpen bij het afbouwen. En wie een EHBO-diploma heeft is ook meer dan welkom als vrijwilliger.Lekker schaatsen in Bussum. © Bob Awick 

Meer berichten