De pakken zijn al binnen.
De pakken zijn al binnen. (Foto: Yvette de Vries)

In je kerstpak door Bussum rennen voor het goede doel

BUSSUM - Met een Santa Run op 14 december wil Rotary Naarden-Bussum zo veel mogelijk geld ophalen voor de Nierstichting en voor Keep the Heartbeat Gooi-ing, een project van de lokale Rotary om zo veel mogelijk middelbare schooljeugd in het Gooi te leren reanimeren.

De Rotary Santa Run is een funrun waarbij deelnemers verkleed als kerstman gaan lopen voor het goede doel. Het startschot wordt 14 december om 15.00 uur gegeven op het Wilhelminaplantsoen. Na een gezamenlijke warming-up wordt er een route gelopen van ongeveer drie kilometer door het dorp.

Gewoon wandelen
"Het is geen hardloopwedstrijd. Of je nu wilt wandelen, rennen of met een rollator loopt, iedereen kan meedoen", aldus Effie van Ginneken van de Rotary. Ze benadrukt vooral de fun en het goede doel waarvoor je het doet. De organisatie zorgt overigens voor de outfit. Iedereen krijgt na aanmelding een kerstmannenpak en voor meisjes is er zelfs een kerstjurkje.

Reanimatie
Rotary-lid Jo Gorgels en oud-voorzitter van de patiëntenraad van Tergooi heeft een droom: dat iedereen leert reanimeren. Gorgels: "Er hangen al op heel veel plekken (buurt)aed's maar mensen moeten ook leren hoe ze een aed moeten gebruiken." En als je begint bij de jeugd dan kan over een tijdje iedereen reanimeren, zo stelt Gorgels. De Rotary wil met de Santa Run een bedrag ophalen dat voldoende is om deze reanimatielessen duurzaam te integreren in het lespakket van middelbare scholen.

Iedere school
Met het startkapitaal wordt de eerste reeks opleidingen van leerkrachten tot gecertificeerd reanimatie-instructeur betaald. Het streven is om een aantal leerkrachten per school zo'n opleiding te laten doen. Op 17 december worden de eerste lessen gegeven op het Wellantcollege in Naarden. 

Nierstichting
Het bedrag dat gedoneerd wordt aan de Nierstichting komt ten goede aan de ontwikkeling van de draagbare kunstnier.

Aanmelden
Aanmelden voor de SantaRun kan via naarden-bussum.rotarysantarun.nl en wie niet wil meelopen kan ook een donatie doen.

Meer berichten