Er wordt gewerkt aan nieuwe plannen voor de ruimte rondom het station Naarden-Bussum.
Er wordt gewerkt aan nieuwe plannen voor de ruimte rondom het station Naarden-Bussum.
Video

Gemeente haalt 88 fietsen weg bij station Naarden-Bussum

NAARDEN / BUSSUM - De gemeente heeft de afgelopen dagen 88 fietsen verwijderd die fout geparkeerd stonden rondom station Naarden-Bussum. De handhavingsactie gaat voorlopig nog door.

Op maandag kregen 330 fietsen een sticker dat ze verkeerd geparkeerd stonden. Drie dagen laten werden de eerste 45 fietsen verwijderd. Ook werden die donderdag opnieuw 230 stickers uitgedeeld met de waarschuwing: haal je fiets weg of de gemeente neemt de fiets mee. Om je fiets terug te krijgen dien je 15 euro te betalen. 

Snel parkeren
De buitendienstmedewerkers zien dat veel fietsen met een sticker 's avonds weer weg zijn. Het zijn fietsen van reizigers die snel de trein willen halen en hun stalen ros even snel ergens neerzetten. De gemeente gaat onverminderd door met het handhaven omdat ze de chaos zat is. Het is de bedoeling dat fietsen in de overdekte stalling geparkeerd worden, daar zou voldoende plek zijn.

Herinrichting
Er wordt ook gewerkt aan structurele oplossingen om het terrein rondom het station, zowel aan de voor-, achter- als zijkant, opnieuw in te richten. Inwoners kunnen hierover meepraten op een speciale thema-avond. Die wordt gehouden op donderdag 28 november om 20.00 uur op het gemeentehuis in Bussum. Aanmelden is niet nodig. Wethouder Jorrit Eijbersen heeft een video gemaakt waarin hij mensen oproept om vooral mee te praten.Meer berichten