Met de sloophamer dwars door de muur.
Met de sloophamer dwars door de muur. (Foto: Tom Loman)

Sloop oude Stadskantoor Naarden officieel gestart

NAARDEN De sloop van het voormalige stadskantoor is nu echt van start gegaan. Donderdag was er een officieel momentje met een eerste 'klap van de hamer' en maandag is het echte werk begonnen. De sloop zal zo'n zes tot acht weken duren.

In totaal waren er ruim 90 mensen aanwezig om te zien hoe mevrouw Swaan-Barten het officiële startsein gaf voor de sloop. Zij was 40 jaar geleden fel tegenstander van de bouw van het oude Stadskantoor. Zij meende, en met haar diverse anderen, dat de nieuwbouw totaal niet in het stadsbeeld van de Vesting zou passen. Nu mocht ze eigenhandig de sloophamer hanteren, een moment waar ze naar uitgekeken had. 

Woningen
De ontwikkelaar heeft in de plannen voor de nieuwbouw, Het Hart van Naarden, wel rekening gehouden met een uitstraling die aansluit bij de monumentale panden in de Vesting. Na de sloop zal gestart worden met de bouw van de 21 woningen, waaronder 16 appartementen en penthouses en vijf grondgebonden woningen, en een ondergrondse parkeergarage.

Na sloop, direct bouwen
Walter Fett, de initiatiefnemer en ontwikkelaar van het project, laat weten dat na de sloop direct met de bouw wordt begonnen. De uitvoering heeft onderweg wel vertraging opgelopen; er is een jaar vertraging. De wens was eerder om de bouw begin 2019 te starten, dat wordt nu dus begin 2020. De verwachtte opleveing van de eerste woningen zal eind 2020 of begin 2021 zijn.

Er kan nu dus worden doorgepakt met de realisatie van de 21 woningen. Er zal overlast zijn voor de omwonenden, daar windt Fett geen doekjes om.

Tekst gaat verder onder de foto.


Met de sloophamer dwars door de muur. - Foto: Bob Awick.

Uitdaging
Bouwen in een binnenstad is nu eenmaal altijd een uitdaging. Maar volgens Fett zijn er allerlei maatregelen genomen om alles soepel te laten verlopen en de overlast voor de omwonenden zo veel mogelijk te beperken. Ook is er in de aanloop naar het project veel overleg geweest met onder meer de B.O.N.S (de Vereniging Belanghebbende Omwonenden Naardens Stadskantoor).

Hotel
Fett heeft daarnaast ervaring met bouwprojecten in Naarden-Vesting. Het Vestinghotel is ook door hem ontwikkeld.Na de eerste officiële presentatie van de plannen, in juli 2018, duurde het nog enige tijd voordat de vergunning om te gaan bouwen rond was. Die kwam begin september van dit jaar. Er zijn nog een paar woningen te koop.

Meer berichten