Afbeelding

Sinterklaas komt morgen naar Bussum en Muiden

Algemeen

GOOISE MEREN - Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken komende zondag zowel Bussum als Muiden. Volgende week zaterdag (23 november) zijn Muiderberg en Naarden aan de beurt. Lees hieronder alle informatie over de feestelijke intochten.

Bussum
Op zondag 17 november komt Sinterklaas rond 13.00 uur aan in Bussum bij het podium aan het Wilhelminaplantsoen. Het voorprogramma begint al om 12.30 uur. Met liedjes en dansjes wordt toegewerkt naar het moment dat Sinterklaas komt. De burgemeester ontvangt Sinterklaas. Om 14.30 uur stapt Sinterklaas op het paard en volgt een korte rit door het centrum. Na vertrek van het Wilheminaplantsoen loopt hij via de Havenstraat, Kapelstraat, Schoolstraat, Nieuwe Brink, Brinklaan en Nassaulaan naar het Julianaplein. Hier kunnen kinderen Sinterklaas ontmoeten. Om 16.00 uur is het einde van het feest. Sinterklaas vertrekt met zijn pieten.

Muiden
Op zondagmiddag 17 november komt Sinterklaas aan in Muiden. Rond 13.45 uur komt Sinterklaas aan bij de Sluis in Muiden. Wethouder Jorrit Eijbersen wacht hem op samen met alle kinderen en met muziekvereniging Nardinc. Om 14.15 uur start de rondrit door Muiden. Er is een mooie verkleedoptocht. Rond 15.00 uur komt Sinterklaas aan bij de Kazerne. Hier kunnen kinderen hem een handje geven. Rond 16.00 uur is het einde van het feest. Sinterklaas vertrekt dan weer met zijn pieten.

Muiderberg
Op zaterdag 23 november brengt Sinterklaas een bezoek aan Muiderberg. Vanaf 13.30 uur kunnen alle kinderen zich verzamelen bij de muziektent op de Brink.

Naarden
Op zaterdagmiddag 23 november komt Sinterklaas aan in de Nieuwe Haven in Naarden. Vanaf 16.30 uur start het feestelijke voorprogramma op het Arsenaal-terrein in Naarden. Rond 17.30 uur komt Sinterklaas met al zijn pieten aan in de Nieuwe Haven. Aansluitend rijdt Sint door de Vesting samen met alle basisscholen van Naarden en verschillende muziekverenigingen. Let op: de intocht in Naarden trekt zo'n 10.000 toeschouwers waardoor het erg druk kan zijn.

Uit de krant