Partnerbijdrage

De koop van een nieuwe keuken financieren

Als je graag een nieuwe keuken in je huis wilt dan is het vaak het gunstigst om hiervoor de hypotheek te verhogen. Van de hypotheek kun je immers de rente aftrekken van de inkomstenbelasting. Daarnaast betaal je voor een hypotheek vaak een lage rente en is de looptijd veel langer dan van een persoonlijke lening. Maar in sommige gevallen kan je een keuken niet financieren via de hypotheek, bijvoorbeeld als je al het maximale hebt geleend. Dan zal je voor de aanschaf van je nieuwe keuken een persoonlijke lening moeten afsluiten.

Waar kan ik geld lenen voor een nieuwe keuken?

Je kunt geld lenen voor de aankoop van een nieuwe keuken bij banken of andere geldverstrekkers. Het is in veel gevallen het gunstigst om eerst te informeren bij je hypotheekverstrekker, zij kunnen je vaak een aantrekkelijker aanbod doen omdat je al klant bent en ze je graag ‘in huis’ houden voor aanvullende financiële producten. Je kunt eerst informeren hoeveel je eventueel kunt lenen voordat je gaat shoppen voor een nieuwe keuken. Het zou immers jammer zijn als je een mooie keuken ziet en het blijkt vervolgens dat je het geld dat daarvoor nodig is niet kunt lenen omdat je inkomen te laag is of je overige schulden te hoog.

Hoe kan ik mijn keuken financieren als ik al een lening heb?

Als je al een lening hebt kun je soms deze lening oversluiten tegen een gunstiger rentepercentage. Zeker als de rente aan de hoge kant is, is de kans groot dat je nu goedkoper geld kunt lenen voor de aanschaf van een keuken. Dit kan ook met een doorlopend krediet. Dit kun je laten omzetten in een persoonlijke lening. Het nadeel is dat je dan geen geld meer kunt opnemen voor andere zaken. Het grote voordeel is dat je financieel gezien weet waar je aan toe bent en wat je de komende jaren moet aflossen. Dat geeft duidelijkheid en zekerheid en dat is alleen maar gunstig. Een onduidelijke financiële situatie brengt mensen vaak in financiële problemen omdat ze het overzicht kwijtraken.

Bij wie kan ik het beste geld lenen voor een keuken?

Bij wie je geld leent hangt allereerst af van je persoonlijke voorkeur. In welke instantie heb je vertrouwen en misschien heb je al eerder ergens geleend en bevalt dat goed. Als je nog nooit eerder een lening hebt afgesloten kun je het beste online leningen vergelijken om een goedkope en betrouwbare financiering te vinden. Als je al een lening hebt dan is overstappen misschien een optie als je daardoor minder rente betaalt. Houd wel rekening met kosten als je een lening tussentijds oversluit.

Meer berichten