Hoe moet het verkeer door de Vesting rijden?

NAARDEN Moet de Marktstraat eenrichtingsverkeer worden? Moeten er straten worden afgesloten voor al het verkeer? Of zijn er betere opties te bedenken om de auto's in goede banen door de vesting te leiden? Wie mee wil denken en praten over dit onderwerp kan maandag 11 november aansluiten bij een bijeenkomst in het Arsenaal.

Het Bewonersplatform Naarden Vesting wil samen met de gemeente weten hoe de bewoners denken over verkeer door de vesting.

Bijpraten
De projectleider van het Mobiliteitsprogramma binnen de gemeente, Alex van Doorn, zal het plan toelichten. Hij bespreekt actuele ontwikkelingen en onderzoeken vanuit de gemeente en wil de mening van de aanwezigen horen. Daarna wordt aan de hand van stellingen met elkaar gesproken over mogelijke oplossingen.

Mening laten horen
Esther Menken van het bewonersplatform hoopt op veel deelnemers. "We hebben nu ongeveer 80 aanmeldingen, maar we hopen dat veel meer mensen zullen aansluiten. Het is dé manier om als inwoner je mening te laten horen."

Stellingen
Ze vertelt dat er aan de hand van stellingen gesproken wordt over diverse mogelijkheden om iets te doen aan het vele verkeer door de vesting. "De meningen over de oplossingen lopen heel erg uiteen. Het enige waar men het wel over eens is, is het feit dat er te veel verkeer door de vesting rijdt. Ook verwachten we dat er in de toekomst nog meer verkeer door de vesting zal rijden als de Borgronden bebouwd gaan worden."

Parkeren apart behandeld
De avond is niet bedoeld om te spreken over parkeren; daarvoor wordt nog een andere bijeenkomst belegd. "Er komt nog een verkeersenquête die wordt verspreid onder de inwoners van de vesting. Aan de hand van de uitkomsten zullen we daarover nog een aparte sessie plannen", aldus Menken.

Aanmelden
Wie op 11 november om 20.00 uur mee wil praten kan zich aanmelden via www.bewonersplatformnaardenvesting.nl.

Meer berichten