Advertorial

Dierenartsen werken samen onder nieuwe naam: Sterkliniek dierenartsen Naarden-Bussum

BUSSUM/NAARDEN Sterkliniek dierenartsen Naarden-Bussum en Dierenkliniek Huizerweg in Bussum gaan samen verder.

De activiteiten en het team van de Huizerweg zijn de afgelopen maanden geleidelijk naar de Brinklaan 148 verhuisd. De locatie Huizerweg is vanaf woensdag 13 november gesloten. Met deze fusie breiden de klinieken hun dienstverlening uit. "Door onze krachten te bundelen, brengen we onze expertise en ervaring samen onder één dak", zegt Frank Kahlmann, dierenarts en praktijkmanager van Sterkliniek dierenartsen Naarden-Bussum. "Na de fusie heet de kliniek Sterkliniek dierenartsen Naarden-Bussum en bestaat het team uit vijf dierenartsen en tien gediplomeerde dierenartsassistentes (paraveterinairen)."

Duizenden huisdieren
Fred van der Kolk, dierenarts en oprichter van Dierenkliniek Huizerweg: “Samen behandelen we jaarlijks duizenden huisdieren uit Naarden, Bussum en omgeving. De behandelingen variëren van reguliere gezondheidscontroles tot second opinions.” Voor de dieren en hun baasjes verandert er niet veel. Ze kunnen terecht bij hun eigen dierenarts en paraveterinair. De behandelingen die Sterkliniek dierenartsen Naarden-Bussum biedt variëren van gezondheidsonderzoeken en vaccinaties tot chirurgie en meerdaagse opnames. De kliniek besteedt daarnaast veel aandacht aan pijnbestrijding en verantwoord antibioticumgebruik.

Apparatuur
Verder beschikt de kliniek over moderne apparatuur voor het maken van röntgenfoto’s en echo’s en worden er veel laparoscopieën (kijkoperaties) uitgevoerd om bijvoorbeeld honden en katten te steriliseren. Naast behandelingen in de kliniek blijven ze ook huisbezoeken uitvoeren. Beide klinieken hebben veel kennis van tandheelkunde en uitgebreidere kaakchirurgie bij honden, katten en konijnen. Met een speciaal röntgenapparaat voor het gebit kunnen gebitsproblemen nauwkeurig in beeld gebracht worden. 

Correcties
Daarnaast kunnen eigenaren met hun dier ook bij de kliniek terecht voor onder meer ooglidcorrecties, schildklieroperaties, lipcorrecties en het verwijderen van tumoren op moeilijke plekken. De kliniek beschikt over een eigen laboratorium voor bloed- en urineonderzoek. De kliniek heeft diepgaande kennis van konijnen en knaagdieren. Van der Kolk is in Nederland ook bekend om zijn ruime ervaring met het behandelen van konijnen en cavia’s.

Kwaliteit
Voor de kliniek aan de Huizerweg betekent de samenwerking tegelijk een aansluiting bij Sterkliniek. Van der Kolk: “Het kwaliteitsstreven van Sterkliniek is hoog en de criteria zijn streng. Wij zien de aansluiting bij Sterkliniek dan ook als erkenning van onze kwaliteit.” Kahlmann vult aan: “Ons team doet dit werk vanuit liefde voor het dier en altijd vanuit het belang van het dier en de eigenaar. En dat blijft.”

www.sterkliniekdierenartsen-naarden-bussum.nl.

Meer berichten