Stichting Dialoog bestrijdt vanuit Bussum armoede in Roemenië en omgeving.
Stichting Dialoog bestrijdt vanuit Bussum armoede in Roemenië en omgeving.

Stichting Dialoog helpt met opknappen huizen en betalen van schoolgeld in Roemenië

BUSSUM - De Stichting Dialoog uit Bussum zet zich al jaren in voor arme gezinnen in Roemenië. De stichting meldt dat ze met het opgehaalde geld de afgelopen maanden hebben geïnvesteerd in het opknappen van krotwoningen, het helpen afbouwen van stilgevallen bouwprojecten en er wordt zelfs een compleet nieuwe woning neergezet. 

De projecten van Dialoog wordt uitgevoerd voor arme gezinnen in Râmnicu Sarat en omgeving in Roemenië. De stichting heeft 20.000 euro uitgegeven aan het huisreparatieproject. Een klein bedrag, aangezien de bewoners bijna alles zelf kunnen doen.

De mensen die geholpen worden behoren tot de allerarmsten. Vaak koken ze nog op houtvuur en daarom zijn er ook kookstellen met gasflessen uitgedeeld.

Onderwijspakketten
De stichting heeft verder 660 onderwijspakketten kunnen kopen voor leerlingen tussen 6 en 18 jaar. Dat bestaat uit een rugzakje of tasje met daarin de door de school gevraagde spullen zoals pennen en schriften. De ouders kunnen dit niet zelf betalen. Zonder pakket zouden deze kinderen niet naar school kunnen. Hier werd € 11.500 aan besteed. Ook worden acht studenten ondersteund bij het volgen van een beroepsopleiding Verpleegkunde door hun collegegeld te betalen. Een groot aantal gezinnen ontving via de stichting een financiële bijdrage van hun Gooise ‘contactgezin’.

Meer berichten