Afbeelding
Foto: GooiTV
Video

Gesprek met de burgemeester over leegstand Muiden, begroting en sloeproeien

Algemeen

BUSSUM - Een plan voor centrummanagement, een meevaller in de begroting en het bezoek aan de sloeproeiwedstrijd Muiden-Pampus-Muiden. Burgemeester Han ter Heegde laat in het twee-wekelijks interview met BussumsNieuws voor GooiTV ook weten optimistisch te zijn over de kansen voor winkeliers in Muiden.

De grootste meevaller in de begroting komt uit Den Haag. Alle gemeenten krijgen jaarlijks een bijdrage uit het gemeentefonds en die valt dit jaar hoger uit. "Dat is een beetje een jogo-effect. De bijdrage van het Rijk kan de laatste tijd van maand tot maand variëren, we zitten nu in een goede periode", aldus Ter Heegde. 

Grote uitgaven
Geen reden dus om kwistig met geld om te gaan, want het kan over een half jaar weer anders zijn. De burgemeester wijst ook op grote uitgaven voor de toekomst, zoals de renovatie en nieuwbouw van een flink aantal basis- en middelbare scholen in de gemeente.

Centrummanagement
Bussum heeft een dorpsmanager en een evenementencoördinator en Muiden en Naarden hebben een stadspromoter. De gemeente werkt samen met een aantal andere partijen aan een plan voor de hele gemeente. De verwachting is dat het eerste concept er voor het einde van het jaar ligt.

Najaarskermis
De kermis gaat dit najaar dan wel niet door, de vaste exploitant koos voor een interessantere deal, volgend voorjaar is er wat betreft de gemeente gewoon weer een kermis. "We hebben met de exploitant altijd goede afspraken kunnen maken, ik zie met vol vertrouwen de kermis in het voorjaar tegemoet", aldus Ter Heegde. Het pakket aan maatregelen om onrust tegen te gaan blijven van kracht. Dat betekent dat er bij de volgende kermis Boa',s jongerenwerkers en cameratoezicht in de aanloopstraten wordt ingezet.

Rookverbod
De uitspraak van de Hoge Raad eind vorige maand dat alle rookhokken in de horeca moeten verdwijnen wordt vanaf 1 april 2020 in Gooise Meren gehandhaafd. Totdat het zover is zal de gemeente met horecaondernemers afspraken maken over de aanpak.

Sloeproeiwedstrijd
Bij de sloeproeiwedstrijd in Muiden op 2 en 3 november zal de burgemeester de eerste wedstrijd afschieten. Een actieve rol, meeroeien, ziet hij niet dit jaar niet zichzelf weggelegd. Hij spreekt wel de ambitie uit om volgend jaar mee te roeien.Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio gisteren
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief