Scouting Olav begint inzamelingsactie voor renovatie clubhuis

NAARDEN Scouting Olav heeft 10.000 euro nodig voor het opknappen van clubhuis het Wiggershuis dat gelegen is bij de jachthaven aan het Naarderbos. Het is een grote wens om dit volgend jaar te realiseren; dan bestaat de waterscouting 75 jaar.

Het Wiggershuis is een houten gebouw waar de vereniging de opslag heeft voor het bootmateriaal en waar de zeilende speltakken hun opkomst hebben in de zomer. Het clubhuis is in niet al te beste staat. Het clubhuis is Finse houtbouw en heeft om diverse redenen achterstallig onderhoud, vertelt voormalig bestuurslid van de vereniging Michel Ligthart. "Dat komt eigenlijk door twee ontwikkelingen: we wilden zowel het landelijke asbestbesluit afwachten als de plannen voor Naarden buiten de Vesting van de gemeente."

Investering
"Op het dak ligt asbest en dat kan - blijkt nu - blijven liggen als het niet gevaarlijk is voor de gezondheid. Hoewel het dak ook op de planning staat voor vervanging wachten we daar nog even mee, want ook dat is een behoorlijke investering. Recent werd ook bekend dat het grootschalige project genaamd Naarden buiten de Vesting niet doorgaat. Dat maakt voor ons een groot verschil. In die plannen was sprake van de aanleg van een sluis waarbij de ingang en functie van het Wiggershuis zouden veranderen. Nu het plan van de baan is, is voor ons het moment gekomen om het pand op te knappen."

Materiaal
Hoewel de scouts zelf ook flink de handen uit de mouwen steken, is er toch echt een flinke som geld nodig om materialen aan te schaffen. "Denk aan balklagen, verf voor schilderwerk en het vervangen van de boeidelen. Door de kieren kunnen nu muizen komen en dat willen we niet. Het buitenkant is duidelijk toe aan een lik verf. Er is ook wat houtrot. "

Geen subsidie
Oud-bestuurslid Maarten Wolfs vult aan: "Helaas krijgt de club al jarenlang geen subsidie meer van de gemeente. Het is daardoor financieel altijd spannend. De contributie voor de leden is laag, zodat iedereen bij ons kan aansluiten. Inkomsten krijgen we bijvoorbeeld door verhuur van het clubgebouw aan andere scoutingverenigingen, de verkoop van kerstbomen en de speculaasactie rond Sinterklaas. We hopen dat mensen ons voor de renovatie van het clubhuis willen sponsoren. Dat kan financieel, maar als lokale bouw- of klusbedrijven ons in natura willen helpen, dan zijn wij daar ook erg mee geholpen."

Reünie
Het doel is om het opgehaalde bedrag uit te reiken op de reünie op 16 mei 2020. Op de reünie zijn oud-leden welkom, er is dan een soort Vlaggetjesdag waarbij het vaarseizoen wordt geopend en 's avonds is er een gezellig feest bij het kampvuur.

De scouting financieel ondersteunen kan via gofundme.com/f/renovatie-wiggershuis

Meer berichten