Daniël Nagel uit Naarden voltooit loodzware WK Ironman in prima tijd

NAARDEN - De droom van Daniel Nagel is werkelijkheid geworden. Afgelopen weekend heeft de 41-jarige triatleet uit Naarden de loodzware Ironman op Hawaii volbracht, het officiële wereldkampioenschap triatlon.

Hiermee werd hij beloond voor zes jaar afzien met ontelbare trainingsuren en vele wedstrijden. Op het eiland in de Stille Oceaan waren de 3,86 kilometer zwemmen, 180,25 kilometer fietsen en 42,195 kilometer hardlopen een zware beproeving. 

Dik tevreden
Nagel is dik tevreden over het resultaat en eindigde als 633e in een deelnemersveld van 2373 atleten: "Het was een loodzware race, maar als je bijna bij de beste 25 procent van het aantal deelnemers eindigt, heb je het - met mijn leeftijd in aanmerking genomen - goed gedaan. In mijn leeftijdsklasse werd ik 106e van 289 atleten. Vooral de marathon over de ruim 42 kilometer was erg zwaar. Het was dik 34 graden bij een hoge luchtvochtigheid." 

Herstellen
Nu is voor Daniel Nagel het moment aangebroken om te herstellen van alle zware inspanningen en krijgt zijn gezin alle aandacht.


Meer berichten