Reddingsbrigade Naarden redt 160 personen bij 56 uitrukken

NAARDEN - Reddingsbrigade Naarden is afgelopen seizoen 56 keer uitgerukt om hulp te verlenen aan zwemmers en watersporters die in de problemen zaten. De vrijwillige lifeguards hebben 160 personen veilig aan wal gezet.

"Een goede voorbereiding, het nemen van veiligheidsmaatregelen en het goed onderhouden materiaal zijn van groot belang voor een leuk, plezierig en veilig verblijf op het water. Op het water zit een (klein) ongelukje in een klein hoekje en vaak leidt een klein euvel tot een groot probleem."

Problemen
Watersporters komen op het water in problemen door materiaalproblemen, stuur- en of motorproblemen, harde en krachtige wind en waterplanten, of een combinatie van deze factoren", stelt de reddingsbrigade.

Hulp
De Reddingsbrigade verleende hulp aan binnenvaart, zeilboten, motorboten, surfers, kitesurfers en baders en zwemmers in problemen. In 9 gevallen werd afgelopen seizoen door de reddingsbrigade EHBO verleend.

Reddingsboten
De Reddingsbrigade heeft twee reddingsboten die opereren vanuit de Jachthaven Naarden. De reddingsboten staan onder het commando van de Nederlandse Kustwacht en de regionale 112 meldkamer en kunnen worden ingezet op het Gooimeer, IJmeer en het Zuidelijk deel van het Markermeer. Het hulpverleningswerk wordt professioneel uitgevoerd door goed opgeleide lifeguards. De lifeguards van de Reddingsbrigade zijn allemaal vrijwilligers en hebben jarenlange opleiding en training achter rug.

Donaties
De Reddingsbrigade krijgt geen subsidie van de overheid of gemeente en is voor haar inkomsten afhankelijk van donaties en giften. Wordt donateur en ondersteun het reddingswerk van onze vrijwillige lifeguards. Meer informatie op www.reddingsbrigadenaarden.nl/doneren.


Meer berichten