Geeft u ook voor de brandwonden stichting?
Geeft u ook voor de brandwonden stichting? (Foto: Brandweer Bussum)

Brandweer komt aan de deur collecteren

BUSSUM - Brandweer Post Bussum gaat op woensdag 9 en donderdag 10 oktober door Bussum collecteren om geld op te halen voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. "Wij komen met de wagens, dus schrik niet als we komen aanbellen", zegt een van de brandweermannen. 

Hij weet uit ervaring dat wanneer de brandweermensen straten intrekken waar mensen niet op de hoogte zijn van de collecte dat dit even voor vreemde gezichten kan zorgen. "Om onze komst kracht bij te zetten zullen wij in uitrukuniform langs de deuren gaan. Ook zullen onze auto's hun blauwe verlichting aan hebben. Wij willen niet dat mensen hier van schrikken."

Doneren
De brandweermensen collecteren in het postcodegebied 1403. Er kan met contant geld, maar ook via iDeal en een tikkie betaald worden. Dit jaar wordt er ook weer een huis-aan-huis kaartje uitgedeeld over het voorkomen van brand door elektrische apparaten. Naast tips en adviezen die brand voorkomen, maken ontvangers van het kaartje ook kans op mooie prijzen.  

Brandwonden
De Nederlandse Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen littekens.Meer berichten