Feestjaar geopend!
Feestjaar geopend! (Foto: BFC)

BFC trapt lustrumseizoen af

BUSSUM - Met de onthulling van een digitaal aftelscherm, de overhandiging van de lustrum-aanvoerdersband en de aftrap van de wedstrijd tegen Geinoord, heeft BFC afgelopen zaterdag het lustrumseizoen officieel ingeluid. Speciaal voor deze gelegenheid was Cees Boerhout, met bijna 79 jaar lidmaatschap het oudste lid van de club, overgekomen uit Zeeland. Samen met het jongste lid van BFC, Oscar Frijns, werd het seizoen waarin de club op 1 mei 100 jaar wordt op gepaste wijze geopend.

Naast de symbolische opening van het lustrumseizoen ontving Cees Boerhout ook zijn speldje voor de 75 jaar lidmaatschap van de club. In zijn jaren als voetballer zou Boerhout het -voornamelijk als 'stopperspil'- schoppen tot het eerste elftal van de vereniging. De in Zeeland woonachtige Boerhout volgt BFC ondanks de grote afstand met zijn woonplaats nog nauwgezet, en het was dan ook een hele eer voor hem om dit bijzondere seizoen van zijn club te mogen openen en de erespeld te mogen ontvangen.

Rijke clubhistorie
Voorzitter Bernard Lindenhovius benadrukte in zijn voorwoord het belang van het bewaken van de rijke clubhistorie van oudgedienden zoals Boerhout. “Cees Boerhout is bijna 79 jaar lid van BFC. Hij is bovendien lid van een échte BFC-familie van het eerste uur. De familie Boerhout had begin jaren ’50 tot midden jaren ’70 zelfs hun eigen voetbaltoernooi bij BFC: het Cees Boerhout toernooi. Dit toernooi was ter ere van Cees’ oom, een andere clubicoon, die in 1950 op noodlottige wijze én op een veel te jonge leeftijd overleed. Met de komst van Cees naar BFC bieden wij iedereen een kans om die rijke historie van BFC te herbeleven. Het is leuk voor Oscar dat hij gelijk aan het begin van zijn hopelijk nog lange verblijf bij BFC-al een fraai hoogtepunt kan toevoegen. Kortom, verleden, heden en toekomst van BFC komen vanmiddag op de middenstip samen met plezier in voetbal als verbindende factor!”

Feest
BFC zal gedurende dit lustrumseizoen meerdere activiteiten organiseren om het honderdjarig bestaan van de club op gepaste wijze te vieren, met een slotweekend in mei (de club bestaat op 1 mei 2020 daadwerkelijk officieel honderd jaar) als feestelijk einde van het bijzondere jaar.


Meer berichten