Blije gezichten op Schiermonnikoog.
Blije gezichten op Schiermonnikoog.

Koninklijke onderscheiding voor Bussumer Georges Mutsaers

BUSSUM - Georges Mutsaers mag zich Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. De 65-jarige inwoner van Gooise Meren (Bussum) werd afgelopen zaterdag september op Schiermonnikoog koninklijk onderscheiden. Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog, speldde Mutsaers de versierselen op.

Mutsaers ontving de koninklijke onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten op het gebied van de muziekcultuur. Hij is oprichter en zakelijk leider van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog (IKFS), dat sinds 2002 bestaat. Daarnaast is hij initiator en mededirecteur van het Festival Wonderfeel in 's Graveland. Dit festival beleefde in juli 2019 haar eerste lustrum.  Voor Wonderfeel werkt Mutsaars samen met meer dan 200 vrijwilligers en geeft hij mede leiding aan een betaalde crew van meer dan 50 jonge professionals.

Festival Jong Talent
Om jonge professionals nog meer podiumervaring te bieden bedacht hij in 2011 het Festival Jong talent. Dit festival biedt diverse masterclasses op Schiermonnikoog en alle concerten worden verzorgd door professionals jonger dan dertig jaar. Met de drie festivals wordt jaarlijks een divers publiek bereikt van meer dan 100.000 mensen per jaar.

Popfestivals
Mutsaers is een man met een ongebreidelde creativiteit, waarmee hij drie festivals heeft opgericht. Met de start van het Internationaal Kamer Muziekfestival op Schiermonnikoog heeft hij destijds pionierswerk verricht. Het transplanteren van het popfestivalformat naar klassieke muziek, zoals bij Wonderfeel, is uniek in de wereld. Vanuit de internationale muziekwereld komen er veel verzoeken tot samenwerking en is er vraag naar de expertise die Wonderfeel heeft opgebouwd.

Meer berichten