Mooie opbrengst: 23 zakken vol.
Mooie opbrengst: 23 zakken vol. (Foto: Jochum Jarigsma)

World Cleanup Day: sigaretten en snoepverpakkingen opruimen

GOOISE MEREN - Op verschillende plekken in de gemeente waren er zaterdag acties in het kader van World Cleanup Day. Vorig jaar was het de eerste keer dat inwoners uit Naarden en Bussum meededen.

Op vijftien verschillende punten in de gemeente verzamelden de deelnemers zich. De groepen die in Bussum vertrokken verzamelden zich aan het einde van de ochtend bij de atletiekvereniging aan de Voormeulenweg. Daar werden 23 zakken zwerfvuil geteld. De organisatie schat in dat er in totaal zo'n 200 kilo zwerfvuil van de straat is gehaald: van glas en plastic tot sigarettenpeuken. Volgens de organisatie puilden de zakken uit. Vooral veel snoeppapiertjes, blikjes en sigarettenpeuken werden van de straat gehaald.

80 lopers TEMO AV
Ook atletiekvereniging TEMPO AV deed mee met de actie. Ruim 80 leden hebben afval opgeruimd op onder meer de heide bij Bussum-Zuid, rondom station Bussum-Zuid en op de vestingwallen in Naarden. In Naarden waren twee groepen actief rondom Keverdijk en langs de Amsterdamsestraatweg en het parkeerterrein op industrieterrein Gooimeer-Zuid.

Meer deelnemers
Dat het aantal deelnemers flink hoger was dan vorig jaar (200 ten opzichte van 40) is vooral te danken aan het extra aantal startpunten verdeeld over de gemeente. Vorige jaar was er slechts één startpunt: het gemeentehuis van Bussum.

Troeptrimmen
Naast World Cleanup Day zijn er in de gemeente door het jaar heen ook initiatieven om de straat van zwerfvuil te ontdoen. Onder meer troeptrimmen Naarden en Bussum. In Bussum wordt er elke eerste vrijdag van de maand gelopen en elke derde zaterdag van de maand is er een actie bij de Koekoeklaan. 

Meer berichten