Han ter Heegde heeft als burgemeester de portefeuille openbare orde en veiligheid.
Han ter Heegde heeft als burgemeester de portefeuille openbare orde en veiligheid. (Foto: Bob Awick)

Burgemeester Ter Heegde: 'Geweld tegen hulpverleners is onacceptabel'

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde laat in een officiële verklaring weten het geweld tegen hulpverleners te allen tijde onacceptabel te vinden. Hij reageert hiermee op het incident van afgelopen zaterdag waarbij een brandweerman tijdens zijn werk een kopstoot kreeg en hierdoor in het ziekenhuis terecht kwam.

Ter Heegde: "Zaterdagavond 21 september was er sprake van een grote brand in het centrum van Bussum. Een van de omstanders heeft daarbij letsel toegebracht aan één van onze brandweermensen, die voor behandeling naar het ziekenhuis is vervoerd. Als burgemeester van Gooise Meren veroordeel ik dit geweld ten zeerste."

Grens overschreden
"Geweld tegen hulpverleners, of het nu brandweerlieden, politie, ambulancepersoneel of onze boa's zijn, is te allen tijde onacceptabel en moet wat mij betreft worden bestraft. Hiermee wordt een grens overschreden. Het is goed dat er aangifte is gedaan."

Respect
"Ik heb het hoogste respect voor de mannen en vrouwen die zich inzetten voor onze veiligheid. Mijn steun hebben ze en ik hoop dat het ook voor u allen geldt. Laten we hen gewoon de ruimte geven om hun werk professioneel te doen."

Meer berichten