Afbeelding
actueel

BussumsNieuws volgt stemming over de fusie op de voet

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - De Tweede Kamer beslist vanmiddag over het wetsvoorstel voor de gemeentelijke herindeling van Bussum, Naarden, Muiden en Weesp. Via het BussumsNieuws vindt u hier het laatste nieuws.

De vraag is of de Kamer voor de GV4-fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum of voor de fusievariant zonder Weesp (GV3) kiest. Theoretisch kan het ook zo zijn dat het wetsvoorstel wordt weggestemd omdat er te weinig steun voor één van de varianten is.

De stemming vindt plaats na het vragenuurtje. Na de stemming komt hier de uitslag en de eerste reacties van de betrokken gemeenten. 

Live meekijken kan ook, hier is de stream naar de uitzending van de Tweede Kamer te vinden.

[15.38] Nu het GV3-voorstel is weggestemd wordt de stemming voor het hele wetsvoorstel een week opgeschoven.

[15.37] De GV3-variant is van tafel.

[15.35]Het wetsvoorstel voor de fusie wordt nu in stemming gebracht.

[15.25 uur] De Regeling van Werkzaamheden duurt lang. Er is nog steeds niet gestemd over de fusie. Om 15.30 uur staat de volgende vergadering al gepland.

[15.03 uur] Het vragenuurtje is afgelopen. De Kamer gaat zo stemmen. Eerst wordt de GV3-variant in stemming gebracht (wijziging op wetsvoorstel voor GV4). Eerst de Regeling van Werkzaamheden. 

[14.30 uur]Precies volgens schema is het vragenuurtje nu halverwege. De verwachting is dat er rond 15.00 uur gestemd wordt. 

[14.00 uur] De Kamer is, volgens schema, begonnen aan het vragenuurtje. Er worden zes vragen behandeld. 

Uit de krant