Twee jaar geleden was er een uitvoering van de opera "Queen Arthur'.
Twee jaar geleden was er een uitvoering van de opera "Queen Arthur'. (Foto Bert de Bruin)

Vestival Vocaal onverminderd populair

NAARDEN - De straten van de Vesting zijn zaterdag weer gevuld met muziek. Maar liefst veertig koren uit de regio geven acte de présence tijdens dit eerste lustrum van Vestival Vocaal.

De aftrap is om 11.00 uur in de Grote Kerk. Daar komen alle koorzangers bij elkaar om het publiek op een eerste muzikaal optreden te trakteren. Daarna zullen de duizend koorzangers zich verspreiden over de veertien locaties die meedoen: van kerken en cafés tot restaurants en musea. Het festival is populair onder koren.

Veertig koren
Dit jaar is voor de derde keer met veertig koren weer het maximum aan deelnemende koren bereikt. De hele Gooi en Vechtstreek is vertegenwoordigd: Baarn, Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Kortenhoef, Laren, Loosdrecht, Muiderberg, Naarden en Weesp.

Vijfde editie
De voorzitter van het festival vertelt dat de koren graag in Naarden-Vesting komen. "De enthousiaste reacties van zangers én publiek op deze dag zorgen ervoor dat dit festival nu voor de vijfde keer neerstrijkt in onze vestingstad." Het leeft volgens hem ook echt bij de Naarders en de middenstand. "Een aantal ondernemers heeft in de aanloop naar het festival hun etalage omgetoverd in een treffende uitbeelding van het thema 'Muziek in de Etalage'." Degene die dat het mooist heeft gedaan krijgt tijdens het festival een wisselbeker uitgereikt.

Stichting Amateurkoor
Festival Vocaal is een initiatief van de Stichting Amateurkoor. Deze stichting werkt sinds 2010 aan het stimuleren van de onderlinge samenwerking en het uitwisselen van goede ideeën tussen Gooise amateurkoren. Zo is er in ieder even jaar de Proeverij van Gooise Koren, waar de koren zich presenteren aan streekgenoten die voor het nieuwe seizoen een leuk koor zoeken. En in de oneven jaren is er dus het Vestival Vocaal.

Het festival is zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Een passe-partout is op de dag zelf te koop in de Mess op het Adriaan Dortsmanplein en in de Grote Kerk. Meer informatie op www.vestival.nl.

Meer berichten