Arno Macken van RC 't Gooi in actie tegen RC Hilversum in de BeNeCup 2019.
Arno Macken van RC 't Gooi in actie tegen RC Hilversum in de BeNeCup 2019. (Foto: Christina Smallenbroek)

Belangrijk weekend in aantocht voor Rugby Club 't Gooi

NAARDEN - Sportpark Naarden is zaterdag 21 september het toneel voor twee beslissende poulewedstrijden van de BeNeCup, waarbij de vier beste rugbyteams van Nederland en België het tegen elkaar opnemen.

Zaterdag om 15.00 uur speelt RC Hilversum tegen RC Dendermonde en om 17.00 uur speelt Rugby Club 't Gooi tegen de Belgische landskampioen RC La Hulpe.

Zaterdag wordt beslist wie de finalisten van de BeNeCup 2019 worden. Rugby Club 't Gooi is regerend bekerhouder van de BeNeCup na winst van de eerste editie in 2018. Door afgelopen zaterdag te winnen van RC Hilversum staat Rugby Club 't Gooitweede in Poule B. Als 't Gooi weet te winnen van RC La Hulpe kan de club zich opnieuw kwalificeren voor de BeNeCup finale. Andere Nederlandse deelnemende clubs zijn Haagsche Rugby Club en DIOK uit Leiden. Zij spelen in Poule A waar DIOKaan de leiding gaat en een goede uitgangspositie heeft voor het bereiken van de finale.

De BeNeCup 2019 finale vindt plaats op zaterdag 28 september in Brussel. Mochten er twee Nederlandse teams in de finale staan, dan wordt de finale in Amsterdam gespeeld.

Meer berichten