Burgemeester Han ter Heegde ontvangt het eerste exemplaar van Henk Liebe (links).
Burgemeester Han ter Heegde ontvangt het eerste exemplaar van Henk Liebe (links). (Foto: Tom Scherder)

Primeur: kalender van Gooise Meren

GOOISE MEREN - De nieuwe weekkalender met oude en recente foto's van de vier kernen van Gooise Meren is een feit. Onlangs ontving burgemeester Han ter Heegde het eerste exemplaar uit handen van de makers: Else-Meike en Antoon Bruggeling.

Vader en dochter maakten de kalender voor 2020 voor Bruna. De burgemeester, die het eerste exemplaar ontving, was duidelijk onder de indruk: "De kalender laat zien dat Gooise Meren een prachtige gemeente is." De kalender staat vol met oude en recente foto's van Naarden, Bussum, Muiden en Muiderberg.

Enthousiaste reacties

De kalender is exclusief verkrijgbaar bij Bruna op het Veerplein in Bussum. Henk Liebe laat in een reactie weten blij te zijn met het resultaat en dat ook zijn klanten enthousiast reageren.

Vader en dochter

Antoon Bruggeling maakte de kalender samen met zijn dochter Else-Meike Bruggeling. Ze nam de rol van vormgeefster op zich, maar maakte ook enkele foto's voor de kalender. Zoals van het Naardermeer, 'de meeuw' op de Landstraat-Noord en de schaapskudde op de hei. "Het was een hele uitdaging om nieuwe foto's te schieten. In februari zijn we daarmee begonnen.

Combinatie oud en nieuw

Bijzonder trots is ze op de coverfoto: het Muiderslot met uil. Else-Meike: "De kalender is prachtig geworden, ook dankzij de oude prenten die wij hebben uitgezocht. De combinatie oud en nieuw spreekt veel mensen aan."

Nieuwe plaatjes

Ook Antoon heeft voor deze kalender een aantal nieuwe foto's gemaakt. Hij deed dat al eerder voor de kalender Bussum-Naarden Toen en Nu, maar is van mening dat deze versie met alle vier de kernen van de gemeente nog mooier is.

Kasteel, hei en bossen

Hij is het eens met de burgemeester dat deze nieuwe kalender goed laat zien dat Gooise Meren een prachtige gemeente is. "We hebben hier een echt kasteel, historische kernen, villawijken, parken, havens, stranden, twee NS-stations, theaters en mooie kerkgebouwen. Maar ook veel natuur, waaronder Naardermeer, Gooi- en IJmeer, hei en bossen. Ik ben blij dat ik in deze gemeente woon."

Fotogenieke uil

"De uil bij het Muiderslot is onderdeel van de roofvogelshow. Hij vloog vanzelf op het hek, liet zich niet afschrikken en keek recht in mijn camera. Met op de achtergrond dat prachtige kasteel met die geweldige wolkenlucht. Zo'n foto maak je maar één keer! We wisten direct dat dit de cover moest worden", vertelt Else-Meike enthousiast.

De kalender 'Gooise Meren Toen en Nu' is te koop bij Bruna Bussum.

Meer berichten