Afbeelding

"Bussum weigerde gezamenlijke brief Tweede Kamer"

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - De gemeente Bussum wilde niet meewerken aan een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer waarin wordt gevraagd om ondanks de kabinetscrisis toch een besluit te nemen over de herindeling. 

Op initiatief van de Naardense PvdA en met steun van de hele gemeenteraad is geprobeerd met alle vier de gemeenten gezamenlijk op te trekken. Muiden en Weesp wilden wel, Bussum hield de deur dicht.

Dat verklaart Lars Voskuil, fractievoorzitter van de PvdA. "We wilden een brief met de strekking 'laat ons niet nog eens bungelen, los van onze verschillende standpunten over de herindeling', dus maak het wetsvoorstel niet controversieel", zo zegt hij.

Een woordvoerster van Bussum reageert: "Burgemeester Schoenmaker heeft in een gesprek met zijn Naardense collega Joyce Sylvester gezegd: 'hier werken we hoogstwaarschijnlijk niet aan mee, maar stuur ons het concept in ieder geval, dan kunnen we er naar kijken'. Het concept hebben we nooit ontvangen."

Volgens Voskuil kwam uit Bussum echter een duidelijk geluid dat men liever uitstel ziet. Een woordvoerster van de gemeente zei vanmiddag niettemin dat uitstel "niet wenselijk" is.

Op Twitter schrijft de PvdA'er: "#Naarden #Muiden #Weesp dringen aan op snel besluit TK #fusie, alleen #Bussum ziet winst in nog meer traineren... #ommoedeloosvanteworden" en: "(heb) de mails om het te staven..."

De fractievoorzitters in de Tweede Kamer besluiten straks welke wetsvoorstellen niet meer zullen worden behandeld tot er een nieuwe regering is.

Weesp, Muiden en Naarden stuurden ieder een eigen brief, die overigens identiek is. 

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Frank Mooijman: 'Met geld kun je geen kampioensteam kopen' Familieclub. Vriendengroep. Coach Rombley. Landstitel voor HCAW is kampioenschap van het collectief Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
Musicalcomedy ‘Blind Date’ in Spant; over de wondere wereld van daten Cultureel 30 sep, 09:00
Logo
Afbeelding
'Gemeenteraadsleden moeten onderbouwing eisen' Verontwaardiging bij omwonenden over nieuwbouwplannen voor De Gooise Warande Buurt & wijk 30 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
'In het begin het heel moeilijk' Van vluchteling tot ondernemer. Een KvK-nummer, een naaimachine en een auto. Meer had Ziba Khani niet nodig regio 29 sep, 18:05
Afbeelding
Seniorenmarkt in gemeentehuis Zorg 29 sep, 16:21
Afbeelding
Politie zoekt getuigen van mishandeling Politie 29 sep, 14:45
Afbeelding
40 miljoen euro extra voor onder andere gemeenten en lokale initiatieven Ministerie van VWS met ‘Beppie on Tour’ langs lokale initiatieven tijdens Week tegen Eenzaamheid Zorg 29 sep, 14:00
Afbeelding
Ook voor vragen tussendoor is Jeugd en Gezin voor iedereen bereikbaar Zorg 29 sep, 13:03
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief