Het was een van de grootste klussen dit jaar van ProRail.
Het was een van de grootste klussen dit jaar van ProRail. (Foto: Bob Awick)

Treinen rijden weer na megaklus

NAARDEN / BUSSUM - Reizigers kunnen sinds maandag weer gebruikmaken van de trein. ProRail is klaar met al het werk op de sporen en overwegen. Wat zijn de grootste veranderingen?

Wie op het station komt ziet al bij het aanrijden dat de situatie er anders uitziet. De overweg bij de Generaal de la Reijlaan heeft nog maar twee sporen en het fietspad is mooi fel van kleur.

Comeniuslaan

De overweg aan de Comeniuslaan heeft de grootste make-over ondergaan. De overweg is veel smaller geworden en er klinkt nu ook een bel als de bomen dichtgaan. Op deze overweg staan nog steeds verkeersregelaars. "Veel mensen gaan met de auto stilstaan om naar de veranderingen te kijken. Dat kan niet, de mensen moeten wel doorrijden", laten ze weten.

Direct naar spoor 2
Aan de zijde van de Zwarteweg is het nu ook mogelijk om direct spoor 2 op te lopen. Deze kant van het station wordt nog verder afgewerkt met onder andere fietsstallingen, groen en bankjes. Ook voor de deur bij de Action wordt de weg nog vernieuwd.

Andere vertrekpunten
De treinen vertrekken nu ook van andere sporen. Spoor 1 is bedoeld voor de treinen richting Amsterdam. Spoor 2 is voor de richting Utrecht / Amersfoort. Spoor 3 bestaat niet meer. De treinen kunnen door alle vernieuwingen bij Naarden-Bussum een stuk harder rijden, 130 kilometer per uur in plaats van 80. De NS spreekt over een forse tijdwinst op dit traject.De reizigers werden na 23 dagen geen treinen afgelopen maandag getrakteerd op een stukje fruit als bedankje voor al het geduld.

Meer berichten