Een woning aan het Binnenhof bleek helemaal niet te huur. Zeven mensen werden opgelicht.
Een woning aan het Binnenhof bleek helemaal niet te huur. Zeven mensen werden opgelicht.

Naardense krijgt 60 dagen celstraf voor oplichting

NAARDEN – Een 27-jarige vrouw uit Naarden is door de politierechter veroordeeld tot 60 dagen celstraf waarvan 57 dagen voorwaardelijk voor oplichting.

De vrouw bood in de periode december 2018 tot 14 januari 2019 haar eigen woning aan de Binnenhof in Naarden via de internetsite Kamernet.nl te huur aan. Na betaling van de gevraagde huurprijs bleek de woning helemaal niet beschikbaar en stonden de slachtoffers met lege handen.

Binnenhof
Via het internet zocht de Naardense contact met haar slachtoffers. Ze deed zich voor als bonafide verhuurder van de woning aan de Binnenhof. Ze nodigde geïnteresseerden uit de woning te komen bezichtigen. Als van beide kanten overeenstemming was bereikt over onder meer de huurprijs, liet zij de potentiële huurders een huurcontract ondertekenen en betalen. Uiteindelijk bleek de overeenkomst nep, was de woning niet te huur en waren de slachtoffers hun geld kwijt.

Terugbetalen
In totaal lichtte de Naardense 7 mensen op die ieder afzonderlijk bedragen van € 775 tot € 1.700 betaalden. De vrouw was tijdens de rechtszitting vrijdagochtend niet aanwezig. Via haar advocaat liet zij weten dat zij bereid is de schade aan de slachtoffers terug te betalen.

Oplichters
Oplichting via internet door malafide verhuurders is een veel voorkomend vergrijp. Op Kamernet.nl wordt gewaarschuwd voor oplichters zoals de Naardense en staan tips en trucks om zeker te weten dat je niet wordt opgelicht.

Meer berichten