In de studio van
In de studio van

Omroep Weesp vraagt ook zendtijd in Bussum aan

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Omroep Weesp heeft bij het Commissariaat voor de Media uitbreiding van de zendmachtiging aangevraagd voor Bussum, Naarden en Muiden. Met de aanvraag speelt de lokale omroep in op de eventuele gemeentefusie.

Radio Weesp viert dit jaar het 30-jarig bestaan en wordt goed beluisterd.

De radio brengt onder meer elke werkdag een actualiteitenprogramma, maar ook muziek- en sportprogramma's en programma's voor jongeren en ouderen.

Er is ook een tv-afdeling, die met name rond de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen actief was.

Radio en TV Weesp werken nauw samen met het WeesperNieuws, dat uit hetzelfde huis komt als BussumsNieuws en NaarderNieuws.

"Die redactionele samenwerking hebben we ook in Bussum en Naarden voor ogen", legt Gerard van Deelen uit, voorzitter van het Weesper omroepbestuur.

"We hebben ideeën ontwikkeld voor een editiestelsel, zodat elke radiozender zijn eigen programma's en zijn eigen identiteit houdt. Zelfs als de gemeenten samengaan en daardoor de omroep ook."

Een zendvergunning voor een publieke lokale omroep krijg je niet zo maar. Zo worden er voorwaarden gesteld aan de manier waarop verenigingen en andere maatschappelijke instellingen zijn vertegenwoordigd in de organisatie van de omroep. 

Uit de krant