Foto's: G.J. Schultz
Foto's

Spoorwerk in vogelvlucht

BUSSUM / NAARDEN - ProRail startte begin deze maand ingrijpende spoorwerkzaamheden, waardoor er tot en met eind volgende week beperkt of zelfs geen treinen rijden tussen Hilversum/Bussum-Zuid en Weesp. In eerdere berichten legden we al uit wat er ging gebeuren, maar dankzij piloot G.J. Schultz kunnen we daar nu ook beeld vanuit de lucht bij laten zien. 

Spoorbeheerder proRail werkt van 3 tot en met 25 augustus aan spoor- en stationsvernieuwing rond Naarden-Bussum. Het spoor, de seinen en de bovenleiding worden vernieuwd. Twee overwegen worden smaller gemaakt. Een groot aantal wissels verdwijnt en er komen twee nieuwe wissels bij. Het station wordt beter ingericht en toegankelijker gemaakt. Bovendien komt er een nieuwe onderdoorgang bij het Naardermeer. Voor dieren komen er nieuwe faunapassages, zodat ook zij het spoor veilig kunnen oversteken.

Weesp-Diemen
Vanaf woensdag 14 augustus werkt ProRail ook nog eens aan het spoor bij Weesp en Diemen. De grootste vernieuwingstrein van Europa gaat op dit stuk spoor elf wissels vernieuwen. Al deze werkzaamheden hebben grote gevolgen voor de dienstregeling. Reizigers krijgen te maken met omreisroutes en/of alternatieve vormen van openbaar vervoer, zoals bussen. Ook voor omwonenden zijn de werkzaamheden ingrijpend, de machines veroorzaken veel geluid en trillingen. 

Afgelopen zondag nam de Weesper piloot G.J. Schultz met een Piper Archer 2 poolshoogte en bracht de werkzaamheden vanuit zijn cockpit in beeld:  


Er komt een tunnel voor fietsers en wandelaars zodat ze een 'rondje' Naardermeer kunnen maken.


Er komen ook onderdoorgangen in het Naardermeer voor de dieren.


Het traject langs de Thorbeckelaan / Juliana van Stolberglaan in Naarden.

Dienstregeling
Alle werkzaamheden zijn bewust in de zomervakantie gepland zodat zo min mogelijk reizigers hiervan hinder ondervinden. Reizigers zijn de afgelopen weken via diverse kanalen geïnformeerd over de werkzaamheden. Naast omroepberichten en posters op de stations, hebben vaste klanten informatie thuis ontvangen. Ook zijn er vanaf vorige week informatiekaartjes uitgedeeld in de trein op de trajecten. Kijk voor meer informatie en de aangepaste dienstregeling op ns.nl. 

Meer berichten