Foto: Yvette de Vries

Lofts Bensdorp kunnen afgebouwd worden

BUSSUM - Ruim drie weken na het faillissement van Bouwbedrijf Noordersluis is er meer bekend over de loftwoningen. De koopwoningen, in totaal zes stuks, worden binnen enkele maanden afgebouwd.

Woningborg, waar de afbouwverzekering is ondergebracht, is momenteel bezig met de selectie van een partij die de bouw verder op zich zal nemen. Ook is de organisatie betrokken bij de kwaliteitsgarantie van een aantal gemeenschappelijke ruimten en het appartementencomplex met de 40 sociale huurwoningen van Dudok. Dat was net op tijd af en inmiddels zijn de eerste bewoners ook in hun appartement getrokken. Dat geldt niet voor het appartementencomplex met de 40 vrije sector huurwoningen voor Vesteda.

Huurcontracten

Een woordvoerder van Vesteda laat weten dat ze zodra ze van het faillissement op de hoogte werden gesteld ze hun toekomstige huurders hebben geïnformeerd, maar dat de gevolgen nu nog niet goed kunnen worden ingeschat. "Op deze appartementen zijn alleen opties verleend aan toekomstige huurders, er zijn nog geen huurcontracten afgesloten."

Vertraging

In de praktijk betekent dit dat er ook nog geen eventuele opleverdatum bekend was van de appartementen. Vesteda verwacht dan ook niet dat er toekomstige huurders in de problemen komen. Wel verwachten ze dat het faillissement van Bouwbedrijf Noordersluis tot vertraging zal leiden in de oplevering van het project. "Duidelijkheid over de mate van vertraging kunnen wij op dit moment helaas niet geven. De afwikkeling van het faillissement ligt op dit moment bij de curator", aldus een woordvoerder van Vesteda.

Plan van aanpak

Ook de gemeente Gooise Meren wacht op nieuws van de curator. Vesteda laat wel weten dat verschillende partijen, waaronder de eigenaren van het project, bezig zijn met een plan van aanpak om het project alsnog snel op te kunnen leveren.

Curator

De curator, Louis de Boef, liet een week na het faillissement al weten dat zich een flink aantal bouwbedrijven had gemeld om projecten van Noordersluis over te nemen. Toen was ook al duidelijk dat een doorstart van de hele bouwgroep geen optie was. De problemen zouden daarvoor te groot zijn.

Meer berichten