Afbeelding
Wiki Commons

Geheime fusievergadering: bandopname "mislukt"

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - De commissie Bestuur van de gemeente hield een geheime vergadering over de gemeentelijke herindeling, maar de bandopname van de beraadslagingen zou er curieus genoeg niet meer zijn.

Over de oorzaak wordt vaag gedaan. Het zou gaan om "een technisch mankement" danwel "een fout van de facilitaire dienst" of "een defecte microfoon" en/of "iemand die was vergeten een knop in te drukken".

Dat kwam aan het licht doordat D66-fractievoorzitter Marieke Munneke Smeets de opname wilde terugluisteren; zij kon zich niet vinden in de notulen van de besloten bijeenkomst.

Daarin zou de VVD hebben geprobeerd het Bussumse standpunt over de fusie om te buigen richting een GV3, zoals de liberale Tweede Kamerfractie wil, waarmee er volgens D66 geen wettelijke grond meer was voor een besloten vergadering.

In de openbare vergadering van de commissie Bestuur, gisteravond, toonde voorzitter Jan Zegering Hadders (VVD) zich openlijk zeer geïrriteerd over de vragen hierover van Munneke Smeets en sloeg daarbij een intimiderende toon aan, wat hem op afkeurende opmerkingen uit het publiek kwam te staan. De andere partijen deden er het zwijgen toe.

Meer in BussumsNieuws van 04 april...

Uit de krant