Afbeelding

Nauwelijks belangstelling voor informatieavond fusie

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Slechts enkele tientallen Bussumers kwamen gisteravond naar het gemeentehuis om zich te laten bijpraten over de op handen zijnde gemeentelijke herindeling.

De informatiebijeenkomst was belegd vanwege de volkspeiling die momenteel gehouden wordt over de fusie van Bussum met Naarden, Muiden en Weesp. Daar hebben inmiddels bijna 4000 mensen aan meegedaan.

De vraag is nu Bussum alleen met Naarden en Muiden zou moeten samengaan, of ook met Weesp. Minister Spies van Binnenlandse Zaken wil klaarheid over het draagvlak hiervoor.

Die is na gisteravond echter nog steeds lastig te beantwoorden. Zo is nog steeds niet helder wat in de praktijk nu eigenlijk de voor- en/of nadelen zijn van de twee varianten.

Want de sessie van gisteren ging eigenlijk vooral over het standpunt dat de gemeente heeft ingenomen; eerst was dat een fusie alleen met Naarden en verder niet. Daarna: Muiden mag ambtelijk ook meedoen en later misschien ook bestuurlijk.

Ook kwam de Meent nog ter sprake. Maar de Hilversumse wijk heeft nooit onderdeel uitgemaakt van de herindelingsplannen die nu al ettelijke jaren op de agenda staan.

Uit de krant