Afbeelding

Koen Blom uit voorlopige hechtenis

Algemeen Quality Investments

BUSSUM - Voormalig advocaat Koen Blom uit Bussum is sinds vanochtend negen uur op vrije voeten. De Amsterdamse rechtbank besloot gisteren om de voorlopige hechtenis niet te verlengen, zoals door het Openbaar Ministerie gevraagd. Blom is verdachte in de internationale fraudezaak Quality Investments.

Ook de hoofdverdachten Moens en Laan zijn achter de tralies vandaan. Deze hechtenis is echter 'geschorst onder voorwaarden'. Ze moeten zich periodiek melden op een politiebureau, de verblijfplaats opgeven en ze hebben hun paspoort moeten inleveren. 

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het onderzoek nog wel enige tijd zal vergen.

Zo moeten er nog drie getuigen in de Verenigde Staten worden gehoord. Dat kan pas na mei. Het was een van de redenen waarom het OM het drietal achter slot en grendel wilde houden. 

Maar dat was voor de rechtbank een 'niet-noodzakelijke grond'. Ook werd rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden. Eventueel vluchtgevaar werd onderkend. Vandaar de schorsing onder voorwaarden voor de hoofdverdachten.

De fraudezaak kwam september vorig jaar aan het licht. Bussumer Koen Blom was advocaat van het omstreden investeringsfonds Quality Investments, dat een grote groep mensen vele miljoenen dollars heeft gekost.

Uit de krant