Burgemeester Schoenmaker (links) in gesprek met zijn Weesper collega Horseling.
Burgemeester Schoenmaker (links) in gesprek met zijn Weesper collega Horseling.

Morgen start volkspeiling fusie

Algemeen

BUSSUM - Alle inwoners van 18 jaar en ouder krijgen morgen een uitnodiging om mee te doen aan de volkspeiling over de gemeentelijke herindeling.

Daarbij zit een unieke code die nodig is om via internet mee te kunnen doen. De peiling loopt tot 5 april.

Het onderzoek wordt gehouden omdat de Tweede Kamer niet tot een keuze kwam in het fusiedebat eerder deze maand. De vraag die voorligt is of Bussum zou moeten fuseren met alleen Naarden en Muiden (GV3), of ook met Weesp (GV4).

Minister Spies van Binnenlandse Zaken heeft de gemeenten gevraagd zich duidelijk uit te spreken over het draagvlak dat bestaat voor de varianten GV3 en GV4. Het antwoord moet voor 13 april in Den Haag zijn.

De gemeenteraad van Weesp buigt zich maandag 2 april in een aparte vergadering over het Weesper antwoord op de brief van minister Spies over de fusie. Raadsleden vonden het punt gisteren te belangrijk om tijdens de reguliere raadsvergadering te behandelen.

Ook in Muiden besloot de raad een extra vergadering over de fusie te houden. Die is woensdag 28 maart. Muiders zijn opgeroepen hun mening over de fusie, en de varianten per brief kenbaar te maken aan de raadsleden.

Uit de krant