Afbeelding
update

Treinchaos door grote storing

Algemeen

BUSSUM - Nog wel een enkele trein richting Amersfoort en Utrecht, maar richting Amsterdam en Schiphol ligt het treinverkeer tot zeker vanmiddag zo goed als plat.

Ook op de Bussumse stations chaos tijdens de ochtendspits derhalve.

De oorzaak is een technisch probleem in het bedieningssysteem van seinen en wissels in het verkeerleidingscentrum, die rond zeven uur vanochtend inzette.

Omdat de storing zo groot is, zag NS geen mogelijkheid om vervangend busvervoer te regelen. Veel reizigers proberen met de reguliere busverbindingen verder te komen.

Sommige reizigers maakten van de nood een deugd. "Vanochtend door de treinstoring vroeg gestrand bij Bussum Zuid. Daar 'noodgedwongen' even van de natuur genoten", twittert @jorrithazeleger met een setje fraaie begeleidende foto's van de heide: http://t.co/Bl1hd50i

En @thomasoffinga ging het dorp maar even in: "Trein rijdt niet verder dan Naarden-Bussum. Zo kom je nog eens ergens."

ProRail meldt inmiddels dat de storing is opgelost.

NS: "Wij werken hard aan de opstart van de treindienst, dit gaat gefaseerd plaatsvinden. De verwachting is dat de treindienst voor de avondspits weer op orde zal zijn." 

Prorail: "Treindienst normaal om 16.00 uur." 

Rond 11.00 uur rijden de eerste treinen naar Amsterdam weer, maar nog niet volgens dienstregeling. Naar Schiphol zit het nog vast.

*einde updates. Lees voor actuele berichtgeving hier verder*

Uit de krant